• 21/12/2019

Ιστορική πρώτη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Κατασκηνώσεων της Ι.Α.Α.

Ιστορική πρώτη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Κατασκηνώσεων της Ι.Α.Α.

1024 899 Filiaa.gr

Ένα χρόνο μετά τη θεμελίωση του καινούργιου Ιερού Ναού των Κατασκηνώσεων την 14η Δεκεμβρίου 2018 τελέστηκε σήμερα, 21 Δεκεμβρίου 2019, η ιστορική πρώτη Θεία Λειτουργία παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄ όπου συμμετείχαν τα Στελέχη όλων των κατασκηνωτικών περιόδων, καθώς και αρκετοί χειμερινοί επισκέπτες σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη λειτουργίας της «θερινής» κατασκήνωσης και κατά τη χειμερινή περίοδο.

Στη Θεία Λειτουργία πρωτοστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου. Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσ. Αρχιμ. π. Βαρνάβας Θεοχάρης, καθώς και πλήθος κληρικών.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού της Ι.Α.Α. και Υπεύθυνος των Κατασκηνωτικών Προγραμμάτων, Δρ. Σεβαστιανός Ανδρεάδης, εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη του τόσο προς τον Μακαριώτατο για την ευκαιρία αυτής της λατρευτικής σύναξης στην καρδιά του χειμώνα, όσο και σε όσους με την παρουσία τους έδειξαν την αγάπη τους και την εκτίμησή τους.

Στη συνέχεια ακολούθησε κέρασμα στον πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο υποδοχής όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν και να απολαύσουν διάφορα νόστιμα εδέσματα.