• 10/06/2017

Ο Αρχιεπίσκοπος με 250 Εθελόντριες της Αρχιεπισκοπής στην Κατασκήνωση

Ο Αρχιεπίσκοπος με 250 Εθελόντριες της Αρχιεπισκοπής στην Κατασκήνωση

1024 590 Filiaa.gr

Αφιερωμένη σε εθελόντριες του τεράστιου κοινωνικού έργου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ήταν η σημερινή μέρα από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Αντιπροσωπεία από διακόσιες πενήντα γυναίκες που διακονούν στα έργα της αγάπης σε πέντε περιφέρειες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών φιλοξένησε ο Μακαριώτατος στο Κέντρο Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε μία ειδυλλιακή έκταση στον Αυλώνα Αττικής.

Είναι η δεύτερη συνάντηση που πραγματοποιείται με εθελόντριες, κυρίως μαγείρισσες, με πρωτοβουλία του Μακαριωτάτου με σκοπό να τις τιμήσει για την ανιδιοτελή προσφορά τους αλλά και να τις παράσχει μία έξοδο ξεκούρασης και πνευματικής αναψυχής.

Πρόκειται για ένα συνολικό πρόγραμμα της Αρχιεπισκοπής με στόχο μέσα από πολλές τέτοιες συναντήσεις να καλυφθούν όλες οι ενορίες της πολυάνθρωπης Αρχιεπισκοπής και να έλθει σε επαφή και επικοινωνία ο Μακαριώτατος με όσο το δυνατό περισσότερες “ηρωίδες” του κινήματος της φιλανθρωπίας και της αγάπης.

Το πρόγραμμα της ημέρας ξεκίνησε με τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία για την Απόδοση της Εορτής της Πεντηκοστής στο Ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μήλεσι Αττικής (ΑΓΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ).

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και συλλειτούργησαν ο Διευθυντής Προσωπικού της Αρχιεπισκοπής, Πρωτοπρεσβύτερος π. Αναστάσιος Βλαβιανός και οι Αρχιερατικοί Επίτροποι των ΙΑ΄, ΙΒ΄, ΙΓ΄, ΙΔ, και ΙΕ΄, Αρχιεπισκοπικών Περιφερειών, από τις οποίες προέρχονται οι εθελόντριες της συνάντησης.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, ο οποίος αναφέρθηκε στην εορτή της Πεντηκοστής τονίζοντας μεταξύ των άλλων πως «το μεγαλύτερο δώρο του Αγίου Πνεύματος στην ιστορία της ανθρωπότητας και στην προσωπική μας ιστορία είναι η Εκκλησία».

Αναλύοντας ακριβώς αυτή την φράση αναφέρθηκε στην προσφορά προς τον άλλο άνθρωπο όχι ως γεγονός ατομοκρατικό, ευσεβιστικό ή ακτιβιστικό, αλλά ως γεγονός βαθύτατα εκκλησιαστικό παρουσιάζοντας αυτά τα χαρακτηριστικά που συγκροτούν ένα αυθεντικό εκκλησιαστικό γεγονός.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία η Καθηγουμένη της Μονής, μοναχή Φεβρωνία, παρέθεσε πρωινό και ακολούθησε ξενάγηση στο Ιερό Ησυχαστήριο και προσκύνημα στο Ιερό Κελλίον του Αγίου Γέροντος Πορφυρίου.

Στην συνέχεια μετέβησαν οι συμμετέχοντες στο Κέντρο Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού της Αρχιεπισκοπής «ΑΓΙΑ ΦΙΛΟΘΕΗ Η ΑΘΗΝΑΙΑ» στον Αυλώνα Αττικής, όπου οι εθελόντριες ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, τις παλαιές και τις νεόδμητες, και ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα σε αυτό από τον Διευθυντή του Κέντρου κ. Σεβαστιανό Ανδρεάδη και τον Διευθυντή Προσωπικού της Αρχιεπισκοπής π. Αναστάσιο Βλαβιανό.

Μάλιστα ο Μακαριώτατος επί πολλή ώρα κάθησε στον ανοιχτό υπαίθριο χώρο της Κατασκήνωσης και συζήτησε με τις εθελόντριες για ένα πλήθος ζητημάτων απαντώντας μάλιστα και σε σχετικές ερωτήσεις και απορίες.

Στη συνέχεια ακολούθησε η εορταστική εκδήλωση με ζωντανή μουσική και γεύμα προς τιμήν τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε με πολύ συγκινητικά λόγια στις εθελόντριες, με πολλή πατρικότητα και στοργή, τις ευχαρίστησε για το έργο τους και τις έδωσε χρήσιμες συμβουλές για την διακονία και γενικότερα για την ζωή τους.

Στο τέλος διανεμήθηκαν αναμνηστικά ενθύμια στις εθελόντριες.

Στο γεύμα παραβρέθηκαν και ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας και η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κ. Μαίρη Πίνη.