• 28/09/2018

Συνάντηση Μακαριωτάτου με στελέχη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στις Κατασκηνώσεις

Συνάντηση Μακαριωτάτου με στελέχη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στις Κατασκηνώσεις

1024 683 Filiaa.gr

Μια ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία του Κέντρου Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών έλαβε χώρα σήμερα Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 στις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων. Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμεών, είχε συνάντηση με τα στελέχη και τους εργαζόμενους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Οργανισμών της με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών μεταξύ ατόμων που δεν γνωρίζονταν.

Ο Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού κ. Σεβαστιανός Ανδρεάδης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την δυνατότητα που προσφέρει να «συναντιόμαστε όλοι μαζί και να θυμόμαστε τον σκοπό για τον οποίο εργαζόμαστε. Η Εκκλησία είναι η Κιβωτός της Σωτηρίας και είναι σπουδαίο να γνωρίζει κανείς ότι ανήκει στο πλήρωμά της».

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες για την παρουσία τους, αλλά και όσους συνέβαλλαν στην διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης. Αναφέρθηκε στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων, ενώ έκανε ιδιαίτερο λόγο στο πολυσχιδές έργο και στις δράσεις του Κέντρου Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού.

Στη συνέχεια υπογράμμισε την αξία του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς κάνοντας αναφορά στις χιλιάδες γυναίκες που βοηθούν και στηρίζουν το σημαντικό έργο των συσσιτίων. Ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας για τις δομές της Αρχιεπισκοπής, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα γηροκομεία, το νέο κέντρο Γεροντολογίας και Γηριατρικής, αλλά και την βιβλιοθήκη και τα φροντιστήρια επεσήμανε ότι σκοπός είναι να εξυπηρετηθεί ο άνθρωπος. «Το νόημα της ζωής κρύβεται στις δύο εντολές του Κυρίου, να αγαπάμε τον Θεό με όλη μας την δύναμη και τον συνάνθρωπό μας σαν τον εαυτό μας» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ έκανε έκκληση να αναλαμβάνει ο καθένας την ευθύνη του και να στηρίζει με όποιον τρόπο μπορεί τις κοινωνικές δομές.