• 19/03/2024

Συνεχής η λειτουργία του Ιδρύματος Κατασκηνώσεων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Συνεχής η λειτουργία του Ιδρύματος Κατασκηνώσεων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

640 359 Filiaa.gr

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ανοιξιάτικης περιόδου (καθημερινές και Σαββατοκύριακα) πλήθος παιδιών από σχολεία της Αττικής, αλλά και ενοριακές κατηχητικές συνάξεις επισκέπτονται τις Κατασκηνώσεις της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα Αττικής για να απολαύσουν το ηλιόλουστο και γεμάτο μυρωδιές και χρώματα ανοιξιάτικο τοπίο.

Η χαρά και ο ενθουσιασμός που αποτυπώνονται στα πρόσωπα μικρών και μεγάλων δεν περιγράφονται με λέξεις.

Το ομαδικό παιχνίδι, τα κεράσματα, το φαγητό, οι συζητήσεις, τα πειράγματα, τα χαμόγελα, η φύση, το πέταγμα του χαρταετού, η βόλτα στους πανέμορφους και ασφαλείς χώρους της κατασκήνωσης και οι ήσυχες στιγμές στον κατανυκτικό ιερό ναό της Κατασκήνωσης αποτελούν πρώτης τάξεως ευκαιρίες για να εκτιμήσουμε διαχρονικές αξίες και ιδανικά της ζωής όπως την οικογένεια, τη φιλία, την ομαδικότητα, την αγάπη.

Η κατασκήνωση αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για απόδραση στην εξοχή και αξιοποίηση των ποικίλων δυνατοτήτων που προσφέρει το φυσικό περιβάλλον. Το Ίδρυμα των Κατασκηνώσεων (Κέντρο Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού ΙΑΑ) προετοιμάζει και οργανώνει τους χώρους και τις δράσεις με γνώση και εμπειρία πάντα με σκοπό την εύρυθμη, απρόσκοπτη και επιτυχή έκβαση των επισκέψεων.